Salát z červené řepy a kyselého zelí
15. srpna 2010
Recept od p. Hudské
Červená řepa, kyselé zelí (stejné množství jako řepy), cibule, olej, sůl
Vcelku uvařenou řepu nastrouhanou na hrubé nudličky smíchám 1:1 s kyselým zelím a přidám syrovou cibuli, olej a sůl. Napěchovaný ve skleničce vydrží salát při troše štěstí v lednici i několik týdnů. Je tam poslední záchranou, když nic jiného ta lednice už neobsahuje a přesto máte na něco hroznou chuť - jestli to znáte.
A také se s takovým salátem dá kterýkoliv pokrm přizdobit a barevně vyladit k dokonalosti. Když začne sklenička mírně kvasit, ještě není ztracená - chutná také moc dobře, jen se v takové fázi musí zkonzumovat, aby kvašení nepokračovalo.
1 komentářů:
Před chvílí jsem dodělala tenhle salát. Je dobrý už teď - ještě nerozležený, tak se těším jaký bude třeba za pár dní - jestli teda vydrží. Zítra se chystáme grilovat, takže možná padne za vlast jako příloha k masíčku :o)
Okomentovat