1. bedýnka

6. srpna 2010

Jak jsem psala již v předchozím článku, po příjezdu na pole za p. Hudskou jsme již měli bedýnku připravenou. Byla jsem překvapená, že je tak plná a ptala se, zda je možné ji považovat za vzorek.
Letos p. Hudská začala s prodejem bedýnek až 1. července a prý nyní je zrovna vrchol sezóny, takže na odběr bedýnek není nijak pozdě. Pouze s větším odběrem letos nijak nepočítala.
Zelenina byla rovnou z pole, takže špinavá od hlíny. Musím uznat, že kdo nemáme zahrádku jsme všichni zvyklí, že v supermarketech je zelenina absolutně čistá......praná. Ale také všichni určitě víme, že myté brambory nebo mrkev nám hodně rychle hnijí.


V bedýnce byly 4 cukety (jedna hodně malá se mi při focení zatoulala), 1 kapusta, několik snítek bazalky a odhadem běžný svazek petrželky,


dále 8 cibulí, svazek mrkve


7 ks červené řepy, 1 tuřín,


a 2,5 kg brambor.


Brambory jsou sice malé, ale nám to nevadí, už se moc těšíme jak si k nim uděláme nějaký luxusní řízeček :-)  Protože p. Hudská pěstuje bio zeleninu a tudíž nepoužívá žádnou chemii, natě brambor letos kompletně spásla Mandelinka bramborová a už bohužel nemají šanci dorůst. Červená řepa se nám hodí, už delší dobu plánujeme udělat boršč. K tuřínu jsem dostala nějaký recept. Z kapusty plánuji udělat polévku a petrželka a bazalka putovaly do mrazáku. Bazalka se bude výborně hodit k naložení masa na gril.

Po odřezání listů ze zeleniny (ale i ty se dají použít) jsem bedýnku ze zvědavosti převážila na digitální osobní váze a je vidět, že p. Hudská to má v oku, protože bedýnka opravdu vážila 5 kg (+-100 g).
Ale je vrchol sezóny, takže i s natí to převyšuje 5 kg.

Už se těším na další bedýnku a budu čekat, že se k nám již brzy připojí potřebný počet odběratelů.

0 komentářů:

Okomentovat

  © Blogger template The Professional Template II by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP