Polévka z ředkvičkových listů
4. července 2012
Tak tenhle nápad jsem vyčetla v jedné diskuzi. Nikdy jsme ředkvičkové listy nepoužívali. Kromě uvedené polévky byly zmíněny ještě karbenátky.
Z našich posledních ředkviček jsem tedy udělala tuto polévku. Zpočátku to moc nevonělo, ale nakonec mě překvapila ta chuť velmi podobná špenátové polévce. Doporučuji někdy vyzkoušet.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept
100 g pěkných ředkvičkových listů, 1 vejce, vývar (bio bujón), 1-2 stroužky česneku, 1/2 malé cibule, máslo, hladká mouka, sůl
Na másle zpěníme najemno pokrájenou cibuli, přidáme hladkou mouku a uděláme světlou jíšku. Zalijeme vývarem nebo vodou s bujónem a necháme povařit. Přidáme nasekané ředkvičkové listy, sůl a krátce povaříme. Přidáme česnek a rozmixujeme ponorným mixérem. Nakonec zalijeme rozkvedlaným vejcem. Podávat můžeme s opečenými kostičkami.
0 komentářů:
Okomentovat