Jáhlová kaše s třešněmi
13. července 2012
Nesu jeden nápad, jak použít třešně. Recept jsem vyzkoušela včera a bylo to moc dobré.
Jen doplňuji, že recept není vhodný pro všechny druhy třešní. Měly by to být nějaké pozdnější a dostatečně zralé.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept
1 malý hrnek jáhel, 2,5-3 malé hrnky mléka, 1 vanilkový cukr, sůl, cukr, třešně, agar
Jáhly propláchněte vodou, pokud jste zvyklí jáhly spařit, tak je můžete spařit, a dejte spolu s mlékem, špetkou soli a cukrem vařit do měkka. V případě potřeby můžete ještě přilít vodu nebo mléko. Vypeckované třešně dejte do kastrolku povařit, dle chuti přislaďte. Šťávu z třešní můžete ke konci zahustit trochou agaru. Hotovou jáhlovou kaši dejte na talíř a přelijte třešněmi. Místo třešní můžete použít i jiné ovoce nebo rozinky, ořechy, kakao, skořici aj.

1 komentářů:
Jenže kde seženete dobré třešně? Zvlášť teď na podzim. Já vím, že funguje přeprava palet, na kterých sem proudí ovoce z jihu. Teda asi je to na paletách v nějakých chladírenských vozech. Ale co si budeme povídat – je v tom prostě nějaká kvalita a vitamíny, které tam mají být?
Okomentovat