Letní nádivka

19. července 2012

Přidávám jeden recept, který nám zaslala paní Petra. Můžete ho vzít jako inspiraci, jak využít z prvních bedýnek zeleninové natě. Za recept děkujeme.
(Prozatím se nepodařilo udělat kvalitnější foto, ale časem ho snad vyměníme).
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept
3 housky, 5 žloutků, cca 150 ml mléka, 100 g anglické slaniny, 1 stroužek česneku, cibulová nať, česneková nať, listy červené řepy, petrželka, sníh z 5 bílků, máslo, muškátový oříšek, sůl, pepř
 
Housky pokrájíme na kostičky, zalijeme směsí ze žloutků, mléka a koření a necháme nasáknout. Přidáme pokrájenou angl. slaninu, nasekaný česnek, natě a petrželku a nakonec zlehka vmícháme sníh z pěti bílků. Asi 10 minut pečeme na 180°C, poté navrch poklademe plátky másla a pečeme do zlatova.

Dobrou chuť!

1 komentářů:

RicharDW,  18. září 2025 v 7:48  

Bylinky jsou super v kuchyni. Já je mám taky moc rád. A nádivka? Top strop. Miluju. Jen je s tím teda vždycky hrozné patlání. Ale já mám v kuchyni jeden tajný recept. Když vím, že budu dělat s těstem, což mě nebaví, tak si dám Krupa Kratom. Hodím se tím do klidu a všechno zvládám levou zadní. :)

Okomentovat

  © Blogger template The Professional Template II by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP