Bramboráčky nazeleno
9. července 2012
Tak aby to opět nevypadalo, že se u nás z bedýnek nevaří, tak doplňuji jeden recept z minulého týdne. Inspirací mi byl zdejší recept p. Hudské - Zapékané brambory nazeleno.
V podstatě jde o bramboráčky, do kterých jsem dala málo brambor a hodně mladé natě. Množství surovin neuvádím, bramboráky každý umí, a je na každém, kolik si tam čeho dá.
Starší syn když viděl těsto, řekl: "...tohle já jíst nebudu" :-) (drží se heslem - nejím nic zeleného; naštěstí to pomalu opadává a ve finále snědl bramboráčků plný talíř :-)
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept
brambory, mladá nať z tuřínu, mladá nať z červené řepy, mladá nať z cibule, vejce, mléko, hladká mouka, čerstvá majoránka, sůl, pepř, olej
Oloupané brambory nastrouháme najemno, přidáme nasekanou nať z tuřínu, řepy a cibule a ostatní suroviny. Těsto řádně zamícháme a na rozpáleném oleji smažíme po obou stranách dozlatova malé bramboráčky.
2 komentářů:
Hned bych si dala! ;-)
Zbyla mi ještě nať, tak jsme je dnes pro velký úspěch zopakovala :-)
Okomentovat