Bramboráčky nazeleno

9. července 2012

Tak aby to opět nevypadalo, že se u nás z bedýnek nevaří, tak doplňuji jeden recept z minulého týdne. Inspirací mi byl zdejší recept p. Hudské - Zapékané brambory nazeleno.
V podstatě jde o bramboráčky, do kterých jsem dala málo brambor a hodně mladé natě. Množství surovin neuvádím, bramboráky každý umí, a je na každém, kolik si tam čeho dá.
Starší syn když viděl těsto, řekl: "...tohle já jíst nebudu" :-) (drží se heslem - nejím nic zeleného; naštěstí to pomalu opadává a ve finále snědl bramboráčků plný talíř :-)
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept
brambory, mladá nať z tuřínu, mladá nať z červené řepy, mladá nať z cibule, vejce, mléko, hladká mouka, čerstvá majoránka, sůl, pepř, olej

Oloupané brambory nastrouháme najemno, přidáme nasekanou nať z tuřínu, řepy a cibule a ostatní suroviny. Těsto řádně zamícháme a na rozpáleném oleji smažíme po obou stranách dozlatova malé bramboráčky.

Dobrou chuť!

2 komentářů:

Petra C. 9. července 2012 15:35  

Hned bych si dala! ;-)

Lenka 10. července 2012 23:17  

Zbyla mi ještě nať, tak jsme je dnes pro velký úspěch zopakovala :-)

Okomentovat

  © Blogger template The Professional Template II by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP