Králík na jarním česneku
25. června 2013
Další recept s jarním česnekem, tentokrát od paní farmářky. Možná ho najdete i na letáčkách v bedýnce. Myslím, že místo králíka bude možné zvolit i jiné maso.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept
1 králík, 2 česneky s natí, cca 100 g másla, cca 0,5 litru vody, sůl
V kastrolu rozpustíme máslo a na velmi mírném ohni smažíme po obou stranách naporcovaného králíka. Příprava masa na másle je speciální disciplínou. Kousky masa musí být v hrnci narovnány tak, aby nezbývalo moc místa, kde by se máslo mohlo přepalovat. Vše děláme dlouho a pomalu.
Osmažené maso osolíme a podlijeme jen malým množstvím vody. Přiklopíme pokličkou, vodu necháme vydusit a znovu podlijeme – to celé opakujeme, dokud králík nezměkne a zároveň díky postupnému dušení nezezlátne. Před koncem přípravy zasteleme králíka připravenou česnekovou natí a v ideálním případě též česnekovými výhonky. Nakonec přidáme na proužky nakrájené stroužky jarního česneku, ty už necháme jen mírně přejít varem a je to.
0 komentářů:
Okomentovat