Jemná česnečka z jarního česneku
25. června 2013
Náš česnek z bedýnky putoval do polévky. A to kompletně celý. S výsledkem jsme byli spokojení, vznikla jemná polévka, vhodná i pro děti. ....tedy, když nepočítám to zelené, co jsme si museli sníst sami :-))) ....ale oni na to časem přijdou, že se to dá sníst také, chce to jen vydržať :-)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept
1 mladý česnek s natí, 1,5-2 l vody, 2-3 brambory, 1 lžička drceného kmínu, 2 lžičky majoránky, 1 lžíce tuku (sádlo nebo olej), sůl, (1/2 lžíce Solčanky)
Oloupané brambory nakrájíme na malé kostičky a dáme do 1,5-2 l vody, osolíme, přidáme kmín a vaříme 15-20 minut. Mezi tím si připravíme česnek - odřízneme listy a omyjeme. Zbytek česneku prozřízneme podélně vč. paličky a odstraníme tuhý vnitřek.
K vařeným bramborám přidáme na proužky pokrájenou zelenou nať z česneku, majoránku, tuk a povaříme 5-7 min. V případě potřeby můžeme dochutit např. Solčankou. Nakonec přidáme najemno pokrájenou paličku česneku a necháme přejít varem. K polévce můžeme podávat např. opečenou bagetu a strouhaný sýr.
0 komentářů:
Okomentovat