Česnekové výhonky

20. června 2013


V bedýnce se opět očekávají česnekové výhonky. .....tedy snad to tak vyjde :-)
Pokud v bedýnce nenajdete informační letáček, můžete se o nich něco dočist tady:
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Česnekové výhonky používejte v kuchyni jako fazolky. Je to velmi jemná zelenina, kupodivu ani není příliš cítit česnekem.
Bílé skvrny není třeba z natě omývat, jsou způsobeny šťávou, která se při sklizni z výhonků uvolňuje. Před vařením je třeba jen odříznout špičku, ta bývá tuhá - ovšem ne celou paličku - jen její špičku (cca 10 cm). Po té výhonky můžete pokrájet a jsou připravené.
Skladovat můžete při pokojové teplotě týden i 14 dnů, nekazí se, ale mohou zasychat, což je nejspíš částečně připraví o vitamíny, ale konzumovat se dají.

Možností přípravy je nekonečně mnoho:
- vařené na páře, můžeme podávat ke kterémukoliv jídlu
- osmažené a následně podušené stejně tak
- místo petrželky dodají svěží zelenou a to nejen do polévek
- přihodit je můžete pod jakékoliv maso
- dobré jsou zapékané - s těstovinami, bramborem...
- konzervovat se dají stejně jako fazole či okurky, nebo důkladně upěchované a naložené v soli (cca 2 lžíce na 1/4 l skleničku a nechte chvíli rozležet), používají se pak jako bylinková sůl.

0 komentářů:

Okomentovat

  © Blogger template The Professional Template II by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP