1. bedýnka 2013 - skupina A

20. června 2013

Tak jsme se dočkali a máme tu dnes první letošní bedýnku. Vzhledem k chladnému počasí, které panovalo od začátku roku, po kterém následovalo šílené období dešťů a nyní několik dní obrovských veder, je myslím první bedýnka parádní. Za perfektní kondici zeleniny vděčíme paní farmářce, která ji sklízela od 4 hodin ráno, aby zelenina zůstala co nejvíce plná vláhy.
V bedýnce jsme mohli nově najít lebedu zahradní a pro někoho jsou nové i česnekové výhonky.

V bedýnce byla: mladá cibule s natí, mladý česnek s natí, česnekové výhonky, salát, 


kopr, petržel kudrnka, řeřicha, lebeda zahradní, pastovaný med nebo pečený čaj a k bedýnce navíc bylinky - máta nebo šalvěj nebo yzop, a ještě opravuji, že ředkvičky byly též navíc.


Povadlejší zeleninu opláchněte, dejte do mísy, přikryjte např. mikrotenovým sáčkem a nechte do druhého dne v lednici opět nabrat sílu. Pak teprve použijte ke konzumaci.
Pro případné rady můžete zavítat na tento rozpracovaný příspěvek.
Nať z mladé cibule a česneku můžete též zpracovat na vaření. Z natě česneku je potřeba zevnitř odstranit dřevnatou část, zbytek použijte.

Ještě bych chtěla dodat, že kdo chce, může při další bedýnce vrátit krabičku z tvrdého kartonu ve které byl salát. Předáme paní farmářce k dalšímu použití.

2 komentářů:

Anonymní,  23. června 2013 v 21:06  

Za nás veliké díky za první bedýnku, parádně jsme si ji užili! Těšíme se na další :) A velice oceňuji doprovodné textíky, pomohli se zorientovat v nových dobrotách :)
Nela H.

Merynkaw 24. června 2013 v 14:15  

Taky jsem byla nadšená z bedýnky a hlavně oceňuji, že se i letos můžeme seznámit opět s něčím novým.!

Okomentovat

  © Blogger template The Professional Template II by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP