1. bedýnka 2013 - skupina A
20. června 2013
Tak jsme se dočkali a máme tu dnes první letošní bedýnku. Vzhledem k chladnému počasí, které panovalo od začátku roku, po kterém následovalo šílené období dešťů a nyní několik dní obrovských veder, je myslím první bedýnka parádní. Za perfektní kondici zeleniny vděčíme paní farmářce, která ji sklízela od 4 hodin ráno, aby zelenina zůstala co nejvíce plná vláhy.
V bedýnce jsme mohli nově najít lebedu zahradní a pro někoho jsou nové i česnekové výhonky.
V bedýnce byla: mladá cibule s natí, mladý česnek s natí, česnekové výhonky, salát,
Povadlejší zeleninu opláchněte, dejte do mísy, přikryjte např. mikrotenovým sáčkem a nechte do druhého dne v lednici opět nabrat sílu. Pak teprve použijte ke konzumaci.
Pro případné rady můžete zavítat na tento rozpracovaný příspěvek.
Nať z mladé cibule a česneku můžete též zpracovat na vaření. Z natě česneku je potřeba zevnitř odstranit dřevnatou část, zbytek použijte.
Ještě bych chtěla dodat, že kdo chce, může při další bedýnce vrátit krabičku z tvrdého kartonu ve které byl salát. Předáme paní farmářce k dalšímu použití.
2 komentářů:
Za nás veliké díky za první bedýnku, parádně jsme si ji užili! Těšíme se na další :) A velice oceňuji doprovodné textíky, pomohli se zorientovat v nových dobrotách :)
Nela H.
Taky jsem byla nadšená z bedýnky a hlavně oceňuji, že se i letos můžeme seznámit opět s něčím novým.!
Okomentovat