Dýňová buchta se švestkami

30. srpna 2012

Přidávám jeden podzimní sladký recept, který by se vám mohl hodit. Je to vlastní recept, kombinace dýně a švestek, které se současně potkávají v našich bedýnkách. Dýňovou buchtu jsem vyzkoušela dnes, a doma ji hodnotíme jako výbornou. Příště bych klidně přidala na povrch buchty min. o polovinu více švestek, dýně a ořechů, a vyzkoušela i nějakou zdravější mouku.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept
těsto: 420 g polohrubé mouky, 270 g dýně Hokkaido, 170 g cukru, 2 dcl podmáslí (mléka), 2 dcl oleje, 2 vejce, 1 vanilkový cukr, 1 prášek do pečiva
na povrch: 350 g švestek, 200 g dýně Hokkaido, 50 g vlašských ořechů, 45 g krystalového cukru, 1 lžička skořice, 1 lžička mletého kardamomu

Dýni vč. slupky nastrouháme najemno, ořechy nasekáme nožem nahrubo. Do misky si připravíme dýni nakrájenou na kousky, švestky nakrájené na měsíčky, přisypeme skořici a kardamom a vše dobře promícháme.
Vejce s cukrem a vanilkovým cukrem vyšleháme do pěny, přidáme olej a podmáslí (můžete použít i mléko). Přimícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těsto rovnoměrně rozetřeme na hluboký plech vyložený pečícím papírem. Do misky kde máme připravené švestky a dýni, přidáme ještě hrubý krystalový cukr, promícháme a ihned poklademe na těsto. Navrch nasypeme vlašské ořechy a dáme na 40-45 min. péct nejprve na 220 st.C, později stáhneme na 185-200 st. C.

Dobrou chuť!

1 komentářů:

Okomentovat

  © Blogger template The Professional Template II by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP