Pečená dýně I (s rajčaty a sýrem)

1. prosince 2011

Dýně se dá upravit na velmi mnoho způsobů. Stále jsme věrni výborné dýňové polévce, ale občas je potřeba vyzkoušet i další úpravy. Prošla jsem pár internetových stránek a přemýšlela, který recept by tak zhruba mohl odpovídat mojí představě co do chuti a složení surovin. Nějaké inspirativní recepty jsem našla, ale výsledný recept ještě doznal pár malých změn. A musím říct, že výsledek byl opravdu vynikající! Doporučuji pro ty, kdo mají doma ještě dýni a podobný recept nezkoušeli.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept
cca 800 g dýně Hokkaido, 3 větší rajčata, 1/2 cibule, tvrdý sýr (Gouda, ...), 2-3 stroužky česneku, čerstvý kopr, máslo, olivový olej, sladká mletá paprika, bílý pepř, mořská sůl

Omytou dýni, zbavenou jadérek, nakrájíme na větší kusy (ponecháme slupku) a naskládáme do zapékací mísy. Dýni potřeme ze všech stran olivovým olejem, osolíme, lehce opepříme a posypeme mletou sladkou paprikou. Navrch každé dýně dáme kousek másla a dáme do trouby péct 20 min. na 200 st.C.
Mezi tím si nakrájíme cibuli a česnek nadrobno, kopr najemno, rajčata na větší kostičky, a nastrouháme nahrubo sýr. Po 20 minutách dýni vyndáme z trouby a na každý kus dýně nasypeme trochu česneku, cibule a kopru. Dýně naplníme rajčaty a zasypeme strouhaným sýrem. Zbylá rajčata můžeme nasypat do mísy kolem dýní. Takto dáme do trouby péct na dalších 40 min. stále na 200 st. C.  Jako přílohu můžeme zvolit brambor, bramborovou kaši, kuskus nebo jíst jen tak bez přílohy.


Dobrou chuť!

0 komentářů:

Okomentovat

  © Blogger template The Professional Template II by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP