Návštěva u Aničky Hudské

11. prosince 2011

Tak jsme konečně našli trochu času a zastavili jsme se na pracovně-přátelské návštěvě u Aničky Hudské. Líbilo se mi, že nás stejně jako loni Anička pohostila stylově, a to jablečným moštem, dýňovými hranolky, topinkami s dýňovou pomazánkou, ovocným čajem, jablíčky a křížalami.
Kromě letošní sezóny a bedýnek jsme probírali i sezónu příští, takže v nejbližší době budu moci upravit podmínky odběru na sezónu 2012 a přijímat objednávky.
Anička nám také ukázala jak zpracovává ovčí vlnu. Pokud by měl někdo zájem o zasvěcení do zpracovávání ovčí vlny formou kurzu, můžete se ozvat přímo Aničce Hudské.
Z návštěvy jsme neodjeli s prázdnou..... Kromě jablek, mrkve a moštu jsme si odvezli také úžasnou věcičku na loupání a krájení jablek. Možná to někdo znáte či doma máte......... Je to moc šikovný strojek a jeho obsluhou byl unešen hlavně náš starší syn :-) Kromě toho, že nechtěl dělat nic jiného něž loupat jablíčka, tak je s chutí i jedl.
Pokud rádi vaříte nebo pečete z jablek, tak vřele doporučuji. Strojek umí najednou jablko oloupat, nakrájet a odstranit jádřinec (foto dole - 1, 2). Příslušným nastavením lze jablku ponechat slupku (foto dole - 3). Jedním překrojením jabka získáte kolečka, která můžete třeba sušit jako křížaly (foto dole - 4, 5) nebo překrojit na čtvrtiny a použít třeba na koláč (foto dole - 6). Strojek je vhodný na středně velká nemoučná jablka.


0 komentářů:

Okomentovat

  © Blogger template The Professional Template II by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP