Bezinková marmeláda

7. října 2011

Zhruba před 14ti dny jsem nasbírala poslední bezinky. Z části jsme udělali opět do 5l demižonu víno, abychom otestovali jaké bude a zda má smysl ho v budoucnu dělat. A z druhé části jsem chtěla dělat džem. Vzhledem k velkému množství malých tvrdých jadýrek, a s ohledem na děti, jsem se v průběhu vaření rozhodla pro marmeládu, takže následovalo dodatečné pasírování. Za mě tedy doporučuji nedělat z bezinek džem, ale pouze marmeládu.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept
1 kg bezinek, 500-600 g cukru, skořice, hřebíček, 5-7 g kyseliny citronové (šťáva z citrónů), 1 Gelfix

Vyzrálé, odstopkované a přebrané bezinky opereme a necháme okapat. Z bezinek vylisujeme šťávu, nalijeme do hrnce, přidáme kousek skořice a cca 4 hřebíčky a krátce povaříme. (Můžete je také nejprve povařit a pak propasírovat). Přidáme Gelfix a cukr dle návodu a ještě povaříme. Nakonec přidáme dle chuti kyselinu citronovou nebo citronovou šťávu. Horkou marmeládu nalijeme do malých čistých a suchých skleniček a uzavřeme. Můžeme ještě sterilovat při 80 °C přibližně 20 minut.
(Množství cukru a kyseliny citronové dejte podle chuti)-

0 komentářů:

Okomentovat

  © Blogger template The Professional Template II by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP