12. bedýnka 2011
22. října 2011
Dnes jsme měli poslední bedýnku letošní sezóny. Bedýnka byla bohatá, a převážně se skládala ze zeleniny a ovoce vhodné k uskladnění. Protože brzo ráno bylo na poli ještě všechno zmrzlé, tak nám těsně před odjezdem, kdy už mráz povolil, dala paní farmářka ještě do bedýnek petržel s natí a bílou nebo černou ředkev. Nať z petržele si můžete zamrazit nebo usušit třeba do polévky. Zelí, dýně a kadeřávek jsou bio a pochází z farmy pana Petra Macháčka. Cibule je taktéž bio a ta je od pana Karla Tachecího.
V bedýnce dnes tedy bylo: bílé zelí, dýně Hokkaido, cibule, kadeřávek, jablka,
Pohled na pole už je celkem smutný, téměř všechna zelenina je sklizená, zůstal nějaký plevel a uschlé zbytky rostlin a maličká mrkev co už nestihne dorůst.... Zkrátka nedá se nic dělat, zima se neúprosně blíží a půda si už také potřebuje odpočinout.
Doufám, že jste si z bedýnek a přikoupené zeleniny zvládli udělat alespoň nějaké malé zásoby na zimu, a že se Vám letošní bedýnky líbily. Ti co s námi vydrželi až do konce a odebírali bedýnky po větší část sezóny, dostali k bedýnce jako poděkování od nás domácí celozrnné sušenky a sušenku Helloween. Recepty a komentáře k sušenkám uvedu za chvilku.
Největší poděkování patří samozřejmě naší paní farmářce Aničce Hudské, která nám pro letošek připravila bedýnky opravdu velmi bohaté, a tak pestré jaké tento kraj dovolí. Sama se postarala i o to, aby jsme v bedýnce měli i nějaké zpestření jako byly např. broskve, zelí nebo kadeřávek.
Letošní bedýnky sice skončily, ale moje psaní a receptování tady na blogu bude pokračovat. Na listopad pro Vás připravuji krom jiného i rozhovor s paní farmářkou a vánoční recepty. Takže pokud Vás to bude zajímat, přijďte se občas podívat co je tady nového.
0 komentářů:
Okomentovat