Těstoviny s mangoldem, natí z červené řepy a rajčaty
16. července 2013
Musím říct, že vymýšlet název receptu je někdy za trest :-) Je to sice dlouhé, zato však víte, o čem to bude.
Dnešní večeře se ujal Pavel. Schovávala jsem si nať z červené řepy a mangold z chalupy a bylo na čase ho vyexpedovat z lednice. Takže kdo nemá nápad, tady jeden je, a bylo to výborné!
Kromě zeleniny z bedýnky k tomu potřebujete ještě rajče a trochu anglické slaniny - vegetariáni vynechají nebo nahradí něčím jiným. Ostatní nejspíš budete mít doma.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept
mangold, nať z červené řepy, rajče, angl. slanina, česnek, oregano/tymián/saturejka, smetana, olej, sůl
Uvařte těstoviny. V kastrolu na oleji orestujte na kostičky nakrájenou anglickou slaninu. Přidejte nahrubo pokrájený mangold, nať z červené řepy (obojí vč. řapíků) a pokrájené rajče. Krátce orestujte a přidejte bylinky dle chuti - oregano, tymián a saturejku. Osolte, promíchejte, přidejte najemno pokrájený česnek a ještě krátce poduste. Na závěr přidejte smetanu a nechte přejít varem. Podávejte se strouhaným sýrem, ideálně parmezánem.
0 komentářů:
Okomentovat