Krémová cibulačka z jarní cibule

4. července 2013

Kdo nemá rád syrovou cibuli do pomazánek a na chleba, nebo má malé děti, které to neradi, protože to pálí :-) přidávám recept na výbornou polévku.
Recept je částečně z kuchařky a částečně vlastní. Kuchařka říká - klasickou cibuli, já říkám - mladou cibuli s natí, kuchařka říká - povařenou cibuli propasírovat a vyhodit, já říkám - nic nevyhodit, kuchařka neříká nic o smetaně, já říkám - zjemnit smetanou ....takže asi tak :-)
Zkuste, jíme ji celá rodina.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept (3 porce)
240 g mladé cibule, 50 g cibulové natě, 40 g oleje, 40 g hladké mouky, 3/4 l vody (vývaru), sůl, pepř, smetana

Cibuli až k natím pokrájíme na kolečka a zpěníme ji na rozpáleném oleji. Přidáme mouku a lehce osmahneme jako světlou jíšku. Za stálého míchání zajileme vodou popř. vývarem, osolíme, opepříme a cca 15 min. povaříme. Přidáme na kolečka pokrájenou cibulovou nať a ještě 5-7 min. povaříme. Hotovou polévku rozmixujeme ponorným mixérem dohladka a nakonec přidáme trošku smetany a necháme přejít varem. Polévku můžeme podávat s opečenými kostičkami z pečiva nebo na kostičky pokrájeným vařeným bramborem.

Dobrou chuť!

0 komentářů:

Okomentovat

  © Blogger template The Professional Template II by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP