Bábovka ze syrovátky
25. května 2013
Z předchozího sýru mi zbyla syrovátka a tak to zase odnesla bábovka :-) ....s dotazy staršího syna: "Proč zase pečeš bábovku? Proč pečeš zase tu stejnou bábovku?" ....měl na mysli tu předchozí kváskovou :-)
Ono je to vlastně jedno do čeho se to těsto nalije a bábovka je jen tvar.
Je to vlastní recept. Jen upozorňuji, že moje syrovátka obsahovala dost tuku (viz foto), takže kdo by ji neměl s tímto tukem, doporučovala bych přidat o něco více másla do těsta.
Recept
350 ml syrovátky, 3 vejce, 450 g polohrubé mouky, 140 g cukru, 1 lžíce vanilkového cukru, 80 g másla, vinný kámen (prášek do pečiva), citronová kůra, rozinky
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny. Přimícháme rozměklé máslo a přilijeme syrovátku. Z bílků si připravíme tuhý sníh. Ke žloutkům postupně přimícháváme mouku s kypřícím přípravkem. Nakonec přidáme rozinky a opatrně vmícháme sníh z bílků. Nalijeme do vymazané a vysypané formy a dáme péct na 200 st. cca 45-50 min.
0 komentářů:
Okomentovat