Brambory s mědvědím česnekem
2. května 2013
Čas česneku medvědího je tady. Přidávám jednoduchý tip na použítí. Když to zvládnu, během pár dní přidám ještě nějaké recepty. Česnek je dobré použít ihned po utrhnutí, jinak ztrácí svoje aroma.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept
4 středně velké brambory, 1/4 cibule, 10-12 listů česneku medvědího, sůl, olej
Oloupané brambory uvaříme do měkka popř. můžeme brambory uvařit ve slupce a oloupat. Na pánvi rozehřejeme cca 2 lžíce oleje a osmahneme nadrobno pokrájenou cibuli do sklovata. Přidáme dobře omyté, nadrobno pokrájené listy česneku medvědího, jen velmi krátce otočíme na pánvičce a ihned přidáme na kostičky pokrájené brambory a sůl. Dobře promícháme a můžeme podávat jako přílohu.
2 komentářů:
Tak to vypadá lákavě, jen nevím, kam na ten medvědí česnek?.-)
Můžu Vám nějaký natrhat, ale musely bychom urychlit předání, jinak ztrácí na kvalitě. Jestli budete chtít, tak napište.
Okomentovat