Kuřecí maso zapečené s medvědím česnekem

13. května 2013

Původně to měly být česnekové závitky. Velké listy medvědího česneku k tomu úplně vybízely.


Tato varianta se však neosvědčila. Listy medvědího česneku nejsou pro tuto úpravu moc vhodné. Po zapečení byly listy velmi houževnaté. Na podruhé jsem tedy zvolila stejný postup, ale listy česneku medvědího jsem najemno nakrájela.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept
2 ks kuřecích prsou (cca 30 dkg), cca 30 listů česneku medvědího, 100 g tvrdého sýru, 6 lžic oleje,  2 mrkve, 1 cibule, 1 vejce, 120 g smetany (30%), 1 lžička uzené papriky, sůl, pepř

V hlubším kastrolu rozpálíme olej, na kterém osmahneme najemno nakrájenou cibuli a nadrobno pokrájené nebo mleté kuřecí maso. Přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev popř. ještě jinou zeleninu, osolíme, opepříme, přidáme uzenou papriku a krátce podusíme.
Do mísy si připravíme najemno pokrájené listy medvědího česneku a nahrubo nastrouhaný sýr. Smícháme s horkým masem a dáme do vymazané a vysypané zapékací mísy. Dáme do trouby na 5-7 min. na 250 st. Po té zalijeme rozšlehaným vejcem se smetanou a cca 10-12 min. zapečeme. Podávat můžeme např. s bramborem nebo kuskusem.

Dobrou chuť!

3 komentářů:

Petra Culková 14. května 2013 7:39  

Vypadá to výborně! Nejlepší recept s medvědím česnekem, na který jsem zatím narazila ;-)

Lenka 15. května 2013 19:36  

To jako kvůli tomu masu? :-))))))
Mě třeba nejvíc chutnaly ty brambory a polévka. Jinak nejlepší je samozřejmě jíst čerstvý česnek třeba v pomazánkách...

Merynkaw 15. května 2013 21:53  

Tohle vypadá lahodně!

Okomentovat

  © Blogger template The Professional Template II by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP