Zlatá dýňová polévka

27. září 2011

Od loňska u nás dýňová polévka doznala menších změn, takže uvádím nový a doufám i lepší recept na tuto skvělou a velmi zdravou polévku. Největší změnou je určitě ponechání slupky při vaření, protože právě ta oranžová slupka dá polévce tu úžasnou zlatavou barvu.
Na internetu lze najít recept na dýňovou polévku v různých podobách, tak nám můžete napsat jak děláte tuto polévku u vás a jak vám chutná. Popř. jaké máte z dýně Hokkaidó oblíbené jídlo.
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept
dýně Hokkaidó, mrkev, cibule, drůbeží vývar (bio bujón od Alnatury), smetana na vaření, sůl, muškátový květ

Dýni důkladně omyjeme, rozkrojíme a odstraníme semínka s měkkou částí. Očištěnou dýni rozkrájíme i se slupkou na menší kostky. Nasypeme do hrnce, přidáme mrkev nakrájenou na kolečka v poměru 1:4 (1 díl mrkve a 4 díly dýně) a 1 menší cibuli. Zalijeme vývarem tak, aby zelenina byla úplně ponořená a vaříme doměkka. Množství soli přidejte podle toho, zda jste použili vývar nebo bujón. Po uvaření zeleninu rozmixujte do hladka. Nakonec přidejte špetku muškátového květu a přilijte smetanu, popř. ještě dle chuti dosolte. Kdo chce může ještě přidat trošku másla. Nechte ještě krátce přejít varem a můžete podávat s čerstvě nasekanou petrželkou nebo opraženými dýňovými semínky popř. opečenými houskovými kostičkami.

Můžete vyzkoušet i variantu s počátečním opečením dýně na trošce oleje.

Dobrou chuť!

0 komentářů:

Okomentovat

  © Blogger template The Professional Template II by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP