Pečená červená řepa s tymiánem

20. července 2011

V bedýnce se opět začala objevovat naše oblíbená červená řepa :-)
Na další zajímavou úpravu nám zaslala recept paní Lenka. Ještě jsem neměla možnost vyzkoušet, takže zatím bez fotografie.
----------------------------------------------------------------
Recept
červená řepa, máslo, čerstvý tymián, ocet (obyčejný nebo balsamiko), sůl (mořská)

Očištěnou řepu rozdělíme na 4 listy pečicího papíru (větší rozkrojíme), přidáme snítku tymiánu, lžičku másla a zakápneme octem (balsamiko nebo obyč.). Balíčky volně zabalíme a pečeme 30-40 minut na 180 st. C (podle velikosti, aby řepa změkla). Po upečení rozbalíme, posolíme (nejlépe hrubou mořskou solí) a můžeme podávat v papíře.

Poznámka autorky: Naše rodina to jí “jen tak” nebo je to výborná příloha k masu.

A ještě dodávám pro takové jako jsem já :-)  ..........jedna řepa do jednoho papíru, druhá řepa do druhého papíru atd. ..... :-)

0 komentářů:

Okomentovat

  © Blogger template The Professional Template II by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP