Kuřecí maso s tuřínem
20. července 2011
Další recept s tuřínem nám zaslala paní Lenka. Děkujeme.
A po menší pauze nyní doplňuji, že jsem tento recept vyzkoušela, ale s malými změnami a bylo to výborné!
---------------------------------------------------------------------------------
Recept
kuřecí řízky (prsní nebo stehenní), tuřín, cibule, bujón, olej
Do kastrůlku dame trochu oleje a na něm orestujeme cibuli. Kuřecí řízky nakrájíme na kostičky a přidáme k cibuli. Necháme zatáhnout, pak přilejeme trochu vody a vložíme kostku bujónu (každy podle toho jaký používá). Necháme dusit dokud maso nezměkne a těsně před koncem přidáme nahrubo nastrouhaný tuřín (množství je na každém). Krátce podusíme a můžeme podávat třeba se šťouchnými brambory.
Recept 2 (foto)
kuřecí řízky (stehenní), půl většího tuřínu, olivový olej, čerstvý tymián, mořská sůl, 2 lžíce hl. mouky, sojová omáčka (kvalitní - bez glutamátu sodného)
Kuřecí maso nakrájíme na větší kousky a dáme do kastrolu na rozpálený olej. Maso krátce opečeme, přidáme tymián, sůl a podlijeme trochou vody. Přidáme cca 1 lžíci sojové omáčky a chvilku dusíme. Mezi tím si nahrubo nastrouháme tuřín, přidáme k masu a dusíme do měkka. Když je maso i tuřín měkké, zahustíme moukou rozmíchanou ve studené vodě. Můžeme podávat s bramborem nebo rýží.
0 komentářů:
Okomentovat