Kyselina listová
1. července 2011
Všimli jsme si, že jsou mezi vámi i nějaké těhulky :-) (....přejeme krásné a hlavně zdravé miminko!). Možná to při podzimních bedýnkách nebylo pod bundou vidět, ale u nás máme nový přírůstek od konce ledna, takže ideálně načasované pro příkrmy :-)
Doporučuje se, že těhotné ženy by měli mít větší přísun kyseliny listové.
Kyselina listová je obsažena především v listové zelenině. Listová zelenina je zelenina, u které jsou konzumní časti listy nebo stopky. Tato zelenina bývá nejčastěji konzumována syrová v různých salátech. Nejzajímavější účinek této zeleniny je, že pravidelná konzumace může snížit riziko rakoviny. Listová zelenina obsahuje chlorofyl. Vařením se jí však zničí až 95 %.
Příklady listové zeleniny: špenát, zelí, kapusta, saláty atd.
Takže myslím, že včerejší bedýnka je pro těhotné ženy celkem ideální. Samozřejmě za předpokladu, že co nejvíce zelených částí zkonzumují za syrova např. do různých pomazánek a salátů.
Zdroj: http://cs.wikipedia.org/wiki/Kyselina_listová
0 komentářů:
Okomentovat