4. bedýnka 2011
3. srpna 2011
Máme tady čtvrtou bedýnku a s ní i první ovoce, krásné velké švestky. Bedýnka byla velmi bohatá a pestrá, určitě si ji užijete :-)
V bedýnce tedy byla: červená řepa, mrkev, brambory (odrůda Impala), patison nebo cuketa,
cibule žlutá a červená, tuřín, švestky, pórek, pažitka nebo petrželová nať, petrželka a květy měsíčku zahradního (např. na sušení do bylinkového čaje).
Děkujeme paní farmářce za pestrou skladbu a přípravu! A hurá do vaření..... Kdo nespotřebuje např. pažitku či petrželku ihned, může si ji dát nakrájenou zamrazit. Pažitka a pórek vydrží déle i v lednici, pokud je dáte do mikrotenového sáčku s kapkou vody (petrželku jsem ještě nezkoušela, ale předpokládám, že to bude stejné). Také cuketa nebo patison Vám vydrží celkem dlouho, takže nemusíte spotřebovávat ihned. Opět nám můžete poslat tip na nějakou zajímavou úpravu.
0 komentářů:
Okomentovat