6. bedýnka 2011

18. srpna 2011

Máme tady šestou bedýnku letošní sezóny a nově jsme v bedýnce měli cukrovou kukuřici a hrušky. Bedýnky nám sestavuje paní farmářka, takže je možné, že jsou mezi jednotlivými bedýnkami menší rozdíly. Někdo má např. malý patizon, někdo malou cuketu, někdo více brambor a méně jiné zeleniny a naopak. Toto je spíše informace pro nové odběratele......
Kdo má poprvé lichořeřišnici, tak opakuji info ZDE. Někteří z vás si nemohou vynachválit tuřín, někteří zase nevědí co s ním. Takže nějaké recepty na tuřín ZDE.

V bedýnce tedy byla: mrkev, brambory (odrůda Impala), červená řepa, tuřín, pórek, květy měsíčku lékařského (např. do čaje),

cuketa, malý patison nebo malá cuketa, cukrová kukuřice, švestky, menší hrušky (odrůda Solanka), květy lichořeřišnice a na výběr větší patison nebo větší cuketa.

Lichořeřišnici seřízněte a dejte do vody, vydrží Vám min. 2 dny. Kukuřici je potřeba před konzumací (i připravovanou na grilu) povařit - vodu nesolit!.
Přiznám se, že se mi tu doma hromadí patisony :-) a čekají na nějaké zajímavé zpracování. Řízky už jsme měli 2x a také patison na grilu. Pokusím se v nejbližší době nějaký zajímavý recept najít. Nebo pokud máte zajímavý tip, můžete nám poslat e-mailem nebo napsat zde do komentáře.
Co nespotřebujete v nejbližší době, dejte zamrazit. Až skončí bedýnky, bude se Vám to hodit. (kromě brambor a hrušek samozřejmě :-)
Další bedýnka je až 1.9.2011 - viz kalendář odběru.

2 komentářů:

Martina 31. srpna 2011 v 8:36  

Dobry den, patizony mam z bedynky i z vlastni zahrady.... nejvic nam chutnaji grilovane (patizon omyt, vydlabat seminka, nakrajet i se slupkou na platky, potrit z obou stran marinadou - kombinuji olivovy olej, med, sul, koreni, sojovou omacku, bylinky - a grilovat. Vcera jsem nakrajela patizon na platky, dala na pecici papir a potrela z vrchni strany smesi bileho jogurtu, lzice olivoveho oleje a koreni s pridavkem chilli - vse jsem upekla v troube a bylo to moc dobre teple i studene.

Lenka 2. září 2011 v 17:15  

Děkujeme za tipy. Pokud najdu čas, tak recepty vyzkouším, nafotím a napíši jako příspěvěk, aby byly lépe vidět.

Okomentovat

  © Blogger template The Professional Template II by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP