Kedlubnová polévka

11. září 2010

Tento recept včetně fotografie nám zaslala odběratelka bedýnek paní Dana. Děkujeme!

Recept
Kedlubna, máslo, sůl, jemná krupička (nebo jíška), tavený sýr, petrželka

Kedlubnu nastrouháme na hrubším struhadle, krátce osmahneme na másle, zalijeme vodou, osolíme a vaříme do měkka. Když jsou kedlubny měkké, přidáme na zahuštění trochu jemné krupičky nebo jíšky. V misce rozmělníme tavený sýr, zalijeme horkou vodou (můžeme trochu odebrat z polévky) a metličkou rozšleháme, aby v misce nebyly hrudky sýru. Vlijeme do polévky, krásně ji to zjemní. Posypeme petrželkou a můžeme podávat.

(Admin: "Já jen dodám, že jsem dnes tuto polévku vyzkoušela s tím, že jsem přidala trochu slepičího Bio bujónu od Alnatury, mléko a zahustila pouze rozkvedlanou hl. moukou ve vodě a polévka byla opravdu vynikající!")

Dobrou chuť!

1 komentářů:

Lenka 11. září 2010 v 23:38  

Díky moc za tento recept, nikdy jsem snad kedlubnovou polévku nejedla a musím říct, že je opravdu vynikající!

Okomentovat

  © Blogger template The Professional Template II by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP