Jahodová bublanina
7. července 2014
Jahodová sezóna se letos chýlí ke konci. U nás se letos opět zavařovalo a dvakrát pekla tato jahodová bublanina. Vždycky byla tak rychle pryč, že jsem ji hotovou nestihla ani vyfotit :-)
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept:
čerstvé jahody, 340 g polohrubé mouky, 180 g cukr moučka, 100 g másla, 3 vejce, 2 dcl mléka, 3/4 prášku do pečiva
Do misky si připravíme omyté, odstopkované a na 1/4 pokrájené jahody.
V míse vyšleháme žloutky spolu s cukrem do pěny a pak zašleháme i rozpuštěné máslo. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Do těsta zašleháváme střídavě mléko a mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec i sníh z bílků.
Hotové těsto vylijeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech popř. na pečící papír, a poklademe jahodami. Dáme do rozpálené trouby na 180-200 st. a pečeme do zlatova.
1 komentářů:
Máme teď u nás doma řemeslníky na střechu a nějaké jahody na trhu snad taky seženu. Tak chlapům udělám bublaninu, naložím ji na papírové tácky a udělám velkou parádu. Vlastně díky za inspiraci. Já sama dlouho přemýšlela, jak bych to asi tak mohla udělat. A tohle je jasná volba! :)
Okomentovat