Zmrazená jahodová dřeň
7. července 2014
Když jsem byla malá, vyráběla se v takovém malém kelímku jahodová dřeň. Moje oblíbená pochoutka. Měla jsem ji o hodně raději než zmrzlinu. Dneska se na tento způsob vyrábí např. Mrož jahody, ale přijde mi nějak přeslazený, navíc nejsem nadšená z nového obalu...
Jestli máte přísun dobrých jahod, doporučuji vyrobit si vlastní dřeň. Množství cukru si můžete upravit dle chuti.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept:
400 g čerstvých jahod, 40-50 g cukru moučka, 1 lžíce šťávy z citronu
Omyté a odstopkované jahody pokrájíme alespoň na polovinu a dáme do nádoby od mixéru. Přidáme cukr a rozmixujeme na pyré. Nakonec přimícháme citronovou šťávu a lijeme do vhodných nádob ke zmrazení. Zavíčkujeme a dáme do mrazničky.
0 komentářů:
Okomentovat