Cukrový hrách vařený na páře

23. července 2015

Loni jsme měli vysazené 3 druhy hrášku a otestovali jsme, který nám bude nejvíce vyhovovat. Měli jsme Zázrak z Kelvedonu, Oskar a Ambrosii.
Téměř všichni jsou zvyklí, že z hrachu jíme pouze kuličky, avšak cukrový hrách Ambrosia se dá jíst celý. Teprve loni mě napadlo ho takto celý zkusit i uvařit a byla to lahůdka. (Rawfoodaci nečtou :-)
V obchodě běžně koupíte hachové lusky, ale krom toho, že jsou již celkem dost přezrálé, tak mají zespodu obalu typický pergamen, pro který se nedají konzumovat celé lusky. Stejné je to i s fazolemi.
Takže letošní volba padla pouze na Ambrosii. Konzumaci těchto lusků bych trochu přirovnala ke konzumaci ryb. Nemají pergamen, ale přeci tam ještě na boku zbývá malé vlákno, které my odstraňujeme.
--------------------------------------------------------------------------------------------
Recept
lusky cukrového hrachu, sýr balkánského typu (nebo jiný slanější)

Hrachové lusky omyjeme odstraníme špičky směrem k vnitřní straně (takto se částečně odstraní i jedno vlákno).
Takto očištěné lusky dáme vařit na páru na 6-8 min., ne déle, ztratily by svěže zelenou barvu.
Vařené servírujeme jako zeleninovou přílohu nebo samostatné jídlo a sypeme nahrubo nastrouhaným balkánským sýrem nebo jiným oblíbeným sýrem.

0 komentářů:

Okomentovat

  © Blogger template The Professional Template II by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP