Domácí rybízová marmeláda bez pektogelu
23. července 2015
Loni jsem testovala, co doma můžete vyrobit z 0,5 kg červeného rybízu, když ho nechcete dát na koláč nebo vám vadí zrníčka.
S použitím pouze rybízu a cukru můžete vyrobit marmeládu nebo šťávu. Při výrobě marmelády je potřeba dodržet tento postup. Kdybyste rybíz nejprve odstavnili, tak vám marmeláda neztuhne.
Tuhost marmelády je dostačující pro mazání na chléb, pro slepovani cukroví bych volila přidání pektinu.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept
500 g červeného rybizu, cukr dle chuti
Dobře opraný rybíz dáme do hrnce, tyčovym mixerem rozmixujeme a přivedeme k varu. Přidáme cukr dle chuti a za stálého míchání povaříme cca 5 min. Pak ihned takto povařený horký rybíz propasirujeme skrz cednik trychtyrem rovnou do čistých a suchých skleniček a zavickujeme. Necháme pár dní stát.
V případě, že chcete vyrobit šťávu, je potřeba při vareni přidat trochu vody, aby byla šťáva tekuta.
Omlouvám se za diakritiku, až budu mít chvilku, tak opravim.
0 komentářů:
Okomentovat