Pomazánka z česnekových výhonků
24. června 2014
Někde v diskuzi o česneku jsem narazila na stručný tip pro tuto pomazánku a tak jsme museli zkusit.
Místo ricotty můžete použít tvaroh, lučinu, krajanku, mascarpone atd.
Kdo nemůže mléčné výrobky, určitě by byla dobrá i pomazánka na červeno, s rajským protlakem.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept
150 g česnekových výhonků, 2 lžíce ricotty (tvarohu, žervé, ....), sůl
Z omytých česnekových výhonků odstraníme tuhou část s pacibulkou a zbytek výhonku pokrájíme na délku cca 3-5 cm. Výhonky povaříme na páře doměkka a necháme chvilku vychladnout. Po té je rozmixujeme do hladka, přidáme cca 2 lžíce ricotty a osolíme. Hotovou pomazánku mažeme na pečivo popř. na slané palačinky.
.....foto dodám.....
Dobrou chuť!
0 komentářů:
Okomentovat