Červený rybíz ala brusinky
15. srpna 2013
Přidávám jeden recept, který jsem vyzkoušela poprvé.
Brusinky jsou brusinky, to je jasné, ale tohle je za ně docela dobrá náhrada. .....jen nesmíte moc do hloubky porovnávat :-) Jediné, co to trochu kazí, jsou ty pečičky z rybízu. Možná by stálo za vyzkoušení, vyrobit to jen ze šťávy rybízu s kapkou octa.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept
1 kg rybízu, 1/4 l vody, 1/4 l octa, 550 g cukru, 1/2 dcl vody, kousek celé skořice (cca 5 cm), několik hřebíčků (cca 8 ks)
Čistý opraný rybíz dáme do hrnce. V kastrolu přivedeme k varu 1/4 l vody a 1/4 l octa, nalijeme na rybíz a ihned zase odcedíme. K rybízu přidáme 1/2 dcl vody, cukr a koření, vaříme cca 10 min. a sbíráme pěnu. Horké plníme do skleniček, zavíčkujeme a obrátíme dnem vzhůru.
Podáváme např. ke svíčkové nebo grilovanému masu.
0 komentářů:
Okomentovat