Červená řepa na sladkokyselo

14. srpna 2013

Přidávám jeden recept na výbornou a jednoduchou úpravu červené řepy. Takto upravená řepa se podává jako teplá zeleninová příloha, ale určitě by šla použít i jako základ studeného salátu.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept (pro 4 osoby)
340 g oloupané červené řepy, 6 lžic oleje, 2,5 lžíce cukru, sůl, šťáva z 1/2 většího citrónu, česnek (cca 1,5 stroužku), 4 hřebíčky

Oloupanou řepu nastrouháme na hrubo. V kastrolu rozehřejeme olej a řepu orestujeme spolu s cukrem, solí a hřebíčkem. Pak přidáme šťávu z citrónu a česnek. Promícháme a v případě potřeby podlijeme lžicí vody. Dusíme cca 8 min. a na el. sporáku necháme pod pokličkou "dojít". Řepa by neměla být příliš měkká. 

Dobrou chuť!

2 komentářů:

Unknown 22. srpna 2013 v 13:11  

Tak řepa v tomhle podání mě moc zaujala a když seženu, udělám si ji na zítřek k obědu do práce.

Merynkaw 24. září 2013 v 19:03  

Tak už jsem ji dělala 2x a super! Mňam!

Okomentovat

  © Blogger template The Professional Template II by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP