Červená řepa na sladkokyselo
14. srpna 2013
Přidávám jeden recept na výbornou a jednoduchou úpravu červené řepy. Takto upravená řepa se podává jako teplá zeleninová příloha, ale určitě by šla použít i jako základ studeného salátu.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept (pro 4 osoby)
340 g oloupané červené řepy, 6 lžic oleje, 2,5 lžíce cukru, sůl, šťáva z 1/2 většího citrónu, česnek (cca 1,5 stroužku), 4 hřebíčky
Oloupanou řepu nastrouháme na hrubo. V kastrolu rozehřejeme olej a řepu orestujeme spolu s cukrem, solí a hřebíčkem. Pak přidáme šťávu z citrónu a česnek. Promícháme a v případě potřeby podlijeme lžicí vody. Dusíme cca 8 min. a na el. sporáku necháme pod pokličkou "dojít". Řepa by neměla být příliš měkká.
Dobrou chuť!
2 komentářů:
Tak řepa v tomhle podání mě moc zaujala a když seženu, udělám si ji na zítřek k obědu do práce.
Tak už jsem ji dělala 2x a super! Mňam!
Okomentovat