Estonský kringel

13. února 2013

Na tento recept mě přivedl blog paní Martiny, odběratelky našich bedýnek. Někde se na internetu píše, že chutná jako trdelník. Je opravdu moc dobrý, osobně ho však přirovnáváme spíše ke skořicové švýcarce. Každopádně jde o výborný a jednoduchý recept, s velmi efektním vzhledem. Náplň lze udělat např. i rozinková, maková, oříšková, čokoládová aj.

Marně jsem pátrala, kdo je původní autor tohoto receptu, proto jsem se rozhodla recept uvést i tady, abych vždy nemusela proklikávat dál.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept
300 g hladké mouky, 125 ml mléka, 30 g másla, 20 g čerstvého droždí, 1 žloutek, 1 zarovnaná lžíce cukru, špetka soli
Náplň: cca 50 g másla, 4-5 lžic cukru krupice, 3 lžičky skořice

Z uvedených surovin vypracujeme klasické kynuté těsto, které necháme dostatečně vykynout. Vykynuté těsto vyválíme na co nejtenčí čtvercový plát. Ten potřeme rozměklým máslem a rovnoměrně posypeme cukrem a skořicí.
Z delší strany celý plát stočíme a celý ho po délce rozkrojíme. Obě poloviny smotáme do copu řezem nahoru a stočíme do věnečku. Necháme na plechu ještě chvíli kynout a potom pečeme na 180 st. C. cca 25 minut do zezlátnutí.

Dobrou chuť!

0 komentářů:

Okomentovat

  © Blogger template The Professional Template II by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP