Václavkový guláš se zeleninou

28. října 2012

Minulý týden se nám ještě podařilo najít téměř 2 plné koše hub, a cestou jsme potkali i václavky. Pamatuji se, že moji rodiče je nakládali do octa, tak jsem jich pár vzala mamce. Nakonec jsem se rozhodla, že si je nechám a zkusím z nich udělat něco dobrého.
S Pavlem jsem se shodli, že tento guláš byl opravdu výborný, a příští rok si ho opět uvaříme.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept
mladé hlavičky václavek, mrkev, petržel, cibule, česnek, drcený kmín, majoránka, petrželová nať, hladká mouka, sůl, pepř, olej

Václavky spaříme vroucí vodou, necháme chvilku vyluhovat a pak vodu slijeme. Hlavičky václavek pokrájíme napůl.
V kastrolu zpěníme na oleji nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme kmín a pokrájenou kořenovou zeleninu a orestujeme. Přidáme václavky, zalijeme vodou, osolíme, opepříme, přidáme majoránku a cca 30 min. dusíme. V případě potřeby doléváme vodu. Po té zahustíme tmavou jíškou a vaříme ještě cca 15-20 min. Nakonec přidáme nadrobno nakrájený česnek a patrželovou nať a necháme povařit 2-3 min. Podávat můžeme např. s chlebem.

Dobrou chuť!

1 komentářů:

Tomáš Krása,  2. října 2025 v 8:30  

Typicky houbová jídla jsou to, co mě tady v Itálii chybí. Koupil jsem si dům v Itálii na prodej, s rodinou jsme se přestěhovali za dobrým jídlem a světe div se, ono tady je fakt to nejlepší jídlo, které jsem kdy v životě jedl. A není to žádný fine dining. Ale občas mi fakt chybí klasická česká svíčková nebo guláš. :)

Okomentovat

  © Blogger template The Professional Template II by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP