Pizza s mangoldem

2. října 2012

Další malý tip, kam s mangoldem. Mangold chutná vemi podobně jako špenát, a pizza se špenátem není nic neobvyklého. Tofu můžete v receptu vynechat.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept
těsto na pizzu
270 g mangoldu, 1/2 středně velké cibule, 3-4 stroužky česneku, 0,5 lžíce hl. mouky, olej, smetana na vaření, sůl, přírodní tofu, tvrdý sýr

Těsto na pizzu si připravíme dle tohoto receptu.
V kastrolu rozehřejeme olej, osmahneme na něm do sklovata cibuli, přidáme omytý a pokrájený mangold, podlijeme 3 lžícemi vody, osolíme a dusíme cca 10 min. (v případě potřeby přidáváme vodu). Po té přidáme trošku mouky rozmíchané ve vodě a mangold tak zahustíme, povaříme dalších cca 5 min. Nakonec přidáme najemno pokrájený česnek, na proužky pokrájené tofu a zalijeme smetanou. Necháme krátce povařit. Hotová směs nesmí být moc řídká.
Na vyválené pizza těsto naneseme mangoldovou směs, posypeme strouhaným sýrem a dáme péct do rozpálené trouby.
(Tip: mouku můžete pro lepší stravitelnost přidat již na začátku dušení. Díky husté konzistenci je však potřeba mangold více hlídat a míchat, aby se nepřipaloval.)

Dobrou chuť!

0 komentářů:

Okomentovat

  © Blogger template The Professional Template II by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP