Hruškový kompot
23. září 2012
Jeden klasický hruškový recept..... U nás zatím z hrušek nic nápaditějšího nevzniklo, ale tenhle kompot má úspěch. Je vhodný zejména pro tvrdé hrušky.
Tvrdší hrušky lze také před konzumací krátce povařit na páře.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept
hrušky, voda, hřebíček (cca 3 ks na 3 hrušky), kousek celé skořice, cukr (hnědý cukr nebo med)
Omyté hrušky zbavíme jádřinců popř. i slupek. Zalijeme vodou, přidáme koření a přivedeme k varu. Hrušky povaříme dle chuti, nejlépe do poloměkka. Kompot dle chuti přisladíme (med dáváme až po vychladnutí).
(Tip: pokud se rozhodnete hrušky oloupat, tak slupky nechejte povařit spolu s hruškami a před podáváním je vyjměte.)
0 komentářů:
Okomentovat