Hruškový kompot

23. září 2012

Jeden klasický hruškový recept..... U nás zatím z hrušek nic nápaditějšího nevzniklo, ale tenhle kompot má úspěch. Je vhodný zejména pro tvrdé hrušky.
Tvrdší hrušky lze také před konzumací krátce povařit na páře.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept
hrušky, voda, hřebíček (cca 3 ks na 3 hrušky), kousek celé skořice, cukr (hnědý cukr nebo med)

Omyté hrušky zbavíme jádřinců popř. i slupek. Zalijeme vodou, přidáme koření a přivedeme k varu. Hrušky povaříme dle chuti, nejlépe do poloměkka. Kompot dle chuti přisladíme (med dáváme až po vychladnutí).

(Tip: pokud se rozhodnete hrušky oloupat, tak slupky nechejte povařit spolu s hruškami a před podáváním je vyjměte.)

Dobrou chuť!

0 komentářů:

Okomentovat

  © Blogger template The Professional Template II by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP