Čtení č. 7 aneb mohlo by Vás zajímat

24. dubna 2012

Černý česnek

Při procházení internetových stránek mě zaujala informace o tzv. Černém česneku.

Na stránkách výrobce se uvádí:

Představujeme Vám klasické jídlo s nádherně komplexní chutí. Černý česnek je jako sladký zákusek, s chutí podobající se směsi melasy a pikantního tónu česneku. Jeho konzistence je téměř jako želé nebo podobná měkkému sušenému ovoci. Je stejně chutný jako je jedinečný.
Představte si česnek, který nezaviní všechny otravné věci jako zápach z úst, štiplavý zápach, štiplavou chuť.

Jde o klasický česnek, který prošel kvašením, technikou, která existuje již mnoho tisíc let. Výsledný černý česnek se tedy vyrábí bez jakýchkoliv přísad.
Česnek obsahuje cukry a aminokyseliny. Když česnek podstoupí kvašení, tyto prvky vyrobí melanoidin, tmavě zbarvenou látku, která je zodpovědná za černou barvu česneku. Kvašení  česneku je pečlivě řízený proces, který byl vypracován v průběhu mnoha let pro optimalizaci chuti a vzhledu.

Pro výrobu černého česneku se vybírá ten nejlepší a nejvhodnější česnek pro proces kvašení. Zkušený technik sleduje teplo a vlhkost po dobu tří týdnů, a pravidelně zkouší kvalitu a konzistenci česneku. Celý proces kvašení je patentovaným výrobním tajemstvím.

Černý česnek je umístěn v chladu a suchu na speciální stojany po dobu jednoho týdne. V průběhu sušení a chlazení se opět testují vzorky pro zjišťování kvality. I po ochlazení, ne každá palička černého česneku splňuje naše vysoké standardy, proto při třídění a balení probíhá pečlivá kontrola, aby se k Vám dostal černý česnek jen ten nejlepší z nejlepších.
 
Černý česnek je ideální pro Vaše zdraví, obsahuje téměř dvakrát tolik antioxidantů jako syrový česnek. Obsahuje také látku S-Allycysteine, která se ukázala být faktorem v prevenci rakoviny.
 
Černý česnek se vyrábí v Kalifornii, USA. Dodává se ve třech variantách - pyré (jako základ do omáček a marinád), loupaný česnek a klasické paličky. U nás ho zatím asi neseženete.
Více se můžete dočíst ZDE na stránkách výrobce.

1 komentářů:

Černý česnek 24. března 2015 v 18:44  

Dobrý den,jsme přímý dovozce černého česneku.Můžete objednat a ochutnat.
http://m.zdravysmer.cz/cerny-cesnek/
Čížková

Okomentovat

  © Blogger template The Professional Template II by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP