Frýdštejn - vyhlídka Pod Pantheonem (3 km)

19. března 2012

Jsou tu první předjarní dny a s nimi nová rubrika, kterou jsem plánovala - tipy na výlet. Půjde především o výlety po Českém ráji, Jizerských horách, Jablonecku, Semilsku...., a to jak pěšky, tak na kole.
Cestování s našimi dětmi začíná být celkem bez problémů, prozatím však půjde o kratší pěší výlety, neb dlouhé nošení v krosně není moc příjemné jak nošenému, tak nosiči :-) A pro mě i pro staršího syna, je též celkem náročné rozhýbat po zimě to ztuhlé tělo :-) ......navíc neustálé kochání krajinou, zvídavé dětské otázky, sbírání klacíků, šišek apod., nedovoluje žádné rychlé či konstantní tempo.

Webových stránek s tipy na výlet najdete dost, a kdo má rád turistiku a cyklistiku už tato místa určitě navštívil. Naše tipy na výlet budou převážně obrazové a můžete je brát třeba jen jako inspiraci, pokud zrovna zavítáte na naše stránky.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Trasa: Frýdštejn - vyhlídka Pod Pantheonem
Délka trasy: 3 km
Tip výletu: pěšky
Doprava: autem


Autem dojedete do obce Frýdštejn a přímo pod hradem je parkoviště (mimo sezónu je bez placení), kde můžete nechat auto. Od parkoviště se vrátíte kousek po silnici, u místní kapličky odbočíte doprava, a napojíte se na červenou, která Vás dovede k hradu Frýdštejn.


Od hradu pokračujete stále po červené a stezka Vás dovede až na vyhlídku Pod Pantheonem. V sezóně můžete navštívit cestou i skalní hrad Vranov-Pantheon.


Tento víkend už zde nebyl téměř žádný sníh, jen v dálce na protějších svazích bylo vidět místy ještě trochu bílo. Bylo nádherně a sluneční paprsky nabíjely energií. I když se předpokládá, že zima dá o sobě ještě vědět, jaro už se neodvratně blíží. Hurááá!

0 komentářů:

Okomentovat

  © Blogger template The Professional Template II by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP