Květákovo-bramborové omelety
11. února 2012
Přidávám další vlastní, levný, bezmasý recept, který se hodí třeba pro rychlou večeři. Pokud vám omelety zbudou, i druhý den jsou krásně měkké.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept (cca pro 3 osoby)
370 g oloupaných brambor, 300 g květáku, 2 vejce, půl menší cibule, 2 dcl mléka, 3 lžíce petrželky, 80 g polohrubé mouky (4 lžíce), 2 lžičky prášku do pečiva, olej, sůl, špetka muškátového květu
Do osolené vody dáme na 15-20 min. vařit květák a rozpůlené brambory. Vodu slijeme a zeleninu necháme vychladnout. Do připravené mísy nahrubo nastrouháme brambory, pokrájíme květák a přidáme nadrobno pokrájenou petrželku. Na oleji lehce osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a přidáme ji do mísy. Ve vyšší nádobě vyšleháme vejce a mléko, přimícháme mouku, prášek do pečiva a vše nalijeme do mísy. Přidáme ještě sůl a muškátový květ a celou směs lehce promícháme. Na rozpáleném oleji smažíme omelety o průměru cca 12-15 cm, aby se nám dobře otáčely. Podáváme nejlépe se zeleninovým salátem.
0 komentářů:
Okomentovat