Dušené kapustičky s houbami
11. února 2012
Aby to nevypadalo, že se u nás nevaří, dávám dva vlastní bezmasé recepty. Doufám, že Vám budou chutnat jako nám.
Pozn.: Recepty jsem vymýšlela sama, nepopírám však, že byste něco podobného nemohli najít někde na internetu.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept (pro 2 osoby)
400 g růžičkové kapusty, 1,5-2 hrsti sušených hřibovitých hub, 1/2 cibule, sůl, kmín, olej, hladká mouka (tmavá jíška)
Sušené houby dáme do misky, zalijeme je horkou vodou a necháme alespoň půl hodiny stát. Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme očištěné kapustičky a krátce orestujeme. Přidáme houby i s vodou, sůl a kmín. Dle potřeby přidáme ještě trochu vody a pod pokličkou dusíme doměkka. Na závěr nám v hrnci (pánvi) musí zbýt dostatek vývaru, který zahustíme moukou popř. tmavou jíškou.
Podávat můžeme např. s kuskusem, bramborem, br. kaší nebo jáhlami.
0 komentářů:
Okomentovat