Zapečená červená řepa
2. října 2010
Někteří z vás asi mají trochu problém co stále s tou červenou řepou v bedýnkách. Vězte, že její použití je šiřší než pouze do boršče a zaváření. Koho nepřesvědčily ani výzkumy o tom jak je řepa zdravá a má protirakovinové účinky (čtěte ZDE), pro toho zde uvádíme další dva recepty z červené řepy (jeden slaný a jeden sladký). A pokud se vám ani do tohoto nechce, tak si řepu zamrazte a nechte na horší časy :-)
Tento recept včetně fotografií nám poslala paní Dana a našla ho na stránkách http://www.cervena-repa.cz/. Děkujeme.
Recept
červená řepa, kysaná smetana, sůl, pepř, citronová šťáva, tvrdý sýr na strouhání, olivový olej
Neoloupanou červenou řepu uvaříme v osolené vodě. Po vychladnutí ji oloupeme a nakrájíme na plátky. Polovinu plátků vyskládáme do vymazané zapékací mísy, posolíme je, posypeme pepřem a pokapeme citrónovou šťávou. Zalijeme půlkou kysané smetany a opakujeme ještě jednou celý postup. Druhou vrstvu smetany posypeme strouhaným sýrem. Dáme zapéct na 15 minut při 200 °C. Já jsem k řepě uvařila brambory.
Jídlo bylo dobré, jen bych příště zkusila na první vrstvu dát třeba plátky šunky, protože vrstva se sýrem byla chutnější než ta spodní.
0 komentářů:
Okomentovat