Ruské palačinky

8. května 2014

Tento recept včetně názvu vymyslel náš Martin :-)
S tím názvem vlastně nemůže být daleko od pravdy, česnek medvědí se totiž vyskytuje i v Rusku. Otázka je, jestli tam takové palačinky dělají :-)
Musím přiznat, že když poprvé Martin začal sypat do palačinkového těsta na větší kusy pokrájený medvědí česnek, krčili jsme rameny jestli ho nechat s tím, že se to nějak zkonzumuje nebo mu to vymluvit. Nakonec jsme nerozmlouvali a vzešlo z toho nad očekávání velmi dobré jídlo, vodné jako rychlá večeře. Palačinku jsme jen vylepšili stočeným plátkem sýru. Nejvíce se osvědčil Madeland.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept
hladká mouka, vejce, sůl, mléko, listy medvědího česneku, olej, plátkový sýr (Madeland)
 
K rozkvedlanému vejci přilijeme mléko, sůl a vmícháme hladkou mouku. Do hotového těsta přidáme nahrubo pokrájené omyté listy medvědího česneku. Na rozpáleném oleji smažíme z obou stran palačinky. Na hotovou, ještě horkou palačinku položíme plátek sýru a stočíme. Podáváme ideálně se zeleninovým salátem.
 
Dobrou chuť!

0 komentářů:

Okomentovat

  © Blogger template The Professional Template II by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP