Těstoviny se špenátem a smetanou
22. května 2012
Dávám jeden recept nebo spíše tip na jednoduché a výborné jídlo. Pro mnohé asi žádná novinka, ale myslím, že do seznamu receptů, co uvařit ze špenátu, toto jídlo patří.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept
300 g těstovin, 250 g čerstvého špenátu, 1 červená paprika, 1-2 stroužky česneku, 1,5 dcl smetany, 30 g másla, 1 lžíce oleje, sůl
Těstoviny uvařte v dostatečném množství osolené vody s troškou oleje. Špenátové listy omyjte, spařte je v horké vodě, sceďte a pokrájejte na kousky. Červenou papriku nakrájejte na kratší proužky a orestujte na kousku másla. Přidejte najemno pokrájený česnek, listy špenátu a ještě krátce orestujte. Pak přidejte smetanu a sůl a nechte krátce povařit. Přimíchejte uvařené těstoviny a můžete podávat.
(Tip: Těstoviny ještě můžete posypat strouhaným parmazánem. Milovníci masa můžou do receptu zahrnout drůbeží maso.)
0 komentářů:
Okomentovat