Špenátový krém se smetanou
22. května 2012
A ještě jedna klasika ze špenátu. Ale vězte, že polévka z čerstvého špenátu je daleko chutnější než ze zmrazeného.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept
400 g čerstvého špenátu, 1 malá cibule, 2 stroužky česneku, 2 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, 1 l vývaru nebo bio bujónu, 4 dcl mléka, 1,5 dcl smetany na vaření, 2 natvrdo uvařená vejce, sůl
Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, kterou přendáme do hrnce. Do zbytku másla přidáme mouku a osmažíme dorůžova. K cibuli přilijeme vývar ve kterém krátce povaříme listy špenátu a česnek. Vše dohladka rozmixujeme. Přilijeme mléko, osolíme a přivedeme k varu. Zahustíme připravenou jíškou a povaříme. Nakonec přidáme smetanu a necháme přejít varem. Navrch každé porce přidáme natvrdo vařené nasekané vejce.
0 komentářů:
Okomentovat