Brambory zapečené s listovým špenátem
16. června 2011
Jako letošní první zelenina na farmě vyrostl listový špenát. Kvůli teplému počasí šel rychle do květu, ale i tak z jeho listů byla vynikající polévka a zelenina do ostatních jídel. Zbytek šel do mrazáku a čeká na první příkrmy pro miminko.
Recept
brambory, listový špenát, tvrdý sýr, smetana na vaření, vejce, sůl, máslo
Oloupané brambory nakrájíme na silnější kolečka a vyložíme jednu vrstvu do máslem vymazané formy nebo pekáčku a osolíme. Očištěný listový špenát, zbavený tuhých stonků pokrájíme na větší kusy a spaříme horkou vodou. Okapaný špenát poklademe na brambory a přidáme další vrstvu brambor a opět lehce osolíme. Navrch dáme vrstvu hrubě nastrouhaného sýru a vše zalijeme smetanou z rozkvedlanými vejci.
Formu přikryjeme víkem nebo alobalem a dáme péct na 200 st.
A pokud nejste vegetariáni, můžete si k tomu dát zároveň upéct osolené kuře zasypané cibulí a pokladené máslem.
0 komentářů:
Okomentovat