Dýňové jednohubky
31. prosince 2014
Recept 1
dýně hokkaido, olivový olej, sůl, uzená paprika (jiné koření), dle výběru - sýr, pikantní paprika kozí roh) apod.
Dýni nakrájíme na 5mm plátky, ze všech stran potřeme olejem a osolíme. Dle výběru můžeme ještě posypat uzenou paprikou nebo jiným kořením popř. česnekem. Dáme péct do rozpálené trouby na 220 st.C na cca 35 min. Vychladlé plátky dýně klademe na kolečka rohlíků. Pečená dýně dostane sladší chuť, takže navrch zvolíme něco pikantnějšího např. sterilované kozí rohy.
Recept 2
230 g dýně, 1 rajče, 3 lžíce rajského protlaku, kousek celeru, 2 stroužky česneku, bílé víno, sůl, olej
Dýni a celer orestujeme na oleji, po té přidáme rajče, protlak, česnek a trochu bílého vína, osolíme a dusíme doměkka. Průběžně mícháme a necháme odpařovat přebytečnou vodu. Hotovou směs rozmixujeme dohladka a necháme vystydnout. Mažeme na kolečka z rohlíků a zdobíme něčím pikantním (nakládaná kukuřice apod.)
0 komentářů:
Okomentovat