Koláčky z ovesných vloček

17. ledna 2012

Nedávno jsem vyzkoušela tento recept, který pochází ze starší makrobiotické kuchařky. Ovesné vločky jsou zdravé a byla to příjemná změna oproti klasickým koláčům a buchtám. Koláčky byly moc dobré, akorát bych řekla, že jde spíše o něco mezi koláčky a sušenkami. Vzhledově to trochu připomíná koláčky (sušenky), které prodávají u pultu v prodejně Jo-bio zde v Liberci.
Rozinky jsem dala přímo do těsta a na několik koláčků jsem dala slunečnicová semínka. Příště bych ráda vyzkoušela tyto koláčky s mletými ořechy a třeba se špaldovou moukou.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept
80 g ovesných vloček, 80 g hnědého cukru, 80 g rostlinného másla, 100 g hladké mouky, 1 lžička prášku do pečiva, 1 vejce, špetka soli, na ozdobu - rozinky, kandované ovoce nebo zavařenina

Máslo utřeme s cukrem, přidáme celé vejce, mouku, ostatní přísady a uhněteme těsto. Z těsta lžicí krájíme kopečky, které klademe na suchý plech nebo pečící papír a lžičkou namočenou ve vodě utvoříme z těchto kopečků placičky. Uprostřed těchto placiček uděláme důlek, do něhož dáme buď rozinky nebo kandované ovoce či zavařeninu a zapečeme dozlatova v mírně vyhřáté troubě.

Dobrou chuť!

0 komentářů:

Okomentovat

  © Blogger template The Professional Template II by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP